Dietetyk Wrocław

Szybkie ciastka z musli bez cukru

Jaki jest najlepszy sposób na przygotowanie szybkiej słodkiej przekąski na spacer lub do pracy?

Wystarczy parę składników i można upiec szybkie ciasteczka zmuli bez dodatku cukru.

 

Składniki:

  • 6 świeżych, drylowanych daktyli
  • 50 ml kremowego masła orzechowego (bez soli i cukru)
  • 2 łyżki wody
  • 1 łyżka mielonego cynamonu
  • 700 ml niesłodzonych musli

 

Przygotowanie:

  1. Rozgrzej piekarnik do 175 stopni.
  2.  Zmiksuj daktyle z masłem orzechowym na jednolitą masę. wymieszaj ją z pozostałymi składnikami, aż nabierze kleistej konsystencji.
  3.  Wyłóż masę na blachę wcześniej wyłożoną papierem do pieczenia i piecz ciastka przez 15-18 minut, aż się lekko przyrumienią. Odstaw do ostygnięcia.
  4. Przechowuj w szczelnie zamkniętym pojemniku do 5 dni.

 

Smacznego!

Kategorie

Zajrzyj na moje social media: