Trochę o mnie
Nazywam się Agnieszka Stefaniak i jestem psychodietetykiem. Moje doświadczenie wynika nie tylko z wiedzy nabytej na studiach, ale również z doświadczeń własnych i moich klientów. Sama choruję na niedoczynność tarczycy, Hashimoto i insulinooporność. Wiem, że zmaganie się z zaburzeniami własnego organizmu (zwłaszcza takimi, których nie da się uregulować samymi lekami) jest wyzwaniem. Dlatego jestem tu, aby Ci pomóc.
Ukończyłam studia z Psychodietetyki na SWPS we Wrocławiu, a także z Filologii na Freie Universität Berlin, gdzie odbywałam zajęcia z psychologii klinicznej. Już w trakcie nauki wiedziałam, że chcę pomagać innym i dzielić się moją pasją oraz wiedzą. Mój rozwój w dziedzinie psychodietetyki, dietetyki oraz genetyki poszerzałam dalej za pomocą kursów udoskonalających jak:
- Konferencja Warsztatowa Food Forum „Od teorii do praktyki – wyzwania nowoczesnej dietoterapii”
- Szkolenie „Jak zaradzić epidemii otyłości wśród młodych ludzi”
- Warsztaty „Dietoterapia w zaburzeniach hormonalnych i metabolicznych”
- Kurs „Dietoterapia insulinooporności, cukrzycy i współistniejących chorób i zaburzeń hormonalnych”
- Kurs „Ekspert ds. Dietoterapii”
- Szkolenie „Probiotyki w dietoterapii”
- Szkolenie „Testy Genetyczne NutriGen”
- Zbilansowanego odżywiania,
- Spokoju ducha i odnajdywania wewnętrznego szczęścia,
- Regularnej, dostosowanej do własnych możliwości i potrzeb, aktywności fizycznej.
Już od dawna wiem, że nasza głowa odgrywa kluczową rolę w zachowaniu ustalonych nawyków żywieniowych, w motywacji do diety i osiąganiu sukcesu. Tego samego uczę moich podopiecznych. Aby żyć zdrowo należy nie tylko wyprowadzić nawyk zdrowego jedzenia, ale również skupić się na ciele i aspektach psychicznych związanych z prawidłowym snem, skutecznym odpoczynkiem i aktywnością fizyczną.
W swojej pracy nie uznaję diet polegających na wiecznych wyrzeczeniach, które prowadzą do błędnego koła odchudzania. Jedzenie to dla mnie przyjemność, doznania, smak, zapach i piękno podania. To uśmiechnięta rodzina delektująca się wspólnym posiłkiem i masa wspomnień do pielęgnowania. Dlaczego mielibyśmy z tego rezygnować? Zdrowe jedzenie to zdrowy styl życia – moda, która nigdy nie przeminie. Zatem z pasją i pełnym oddaniem krok po kroku pomagam wprowadzać w codzienność nowe nawyki kulinarne. Moje holistyczne podejście jest moją siłą i atutem w sprawczości. Pokażę Ci, co jest wartościowe, jak czytać składy na opakowaniu produktów oraz jak się dobrze odżywiać. Świadome życie to równowaga we wszystkim, co robisz. Dołącz do grona kobiet świadomych.